Παράκαμψη πλοήγησης

…άγγιξα τρομαγμένος τη δεξιά μου παλάμη με τον δείκτη του αριστερού χεριού μου. Ήταν σκοτάδι. Δεν έβλεπα. Μόνο ψηλαφούσα. Ένιωσα στην αφή κάτι παχύρρευστο, σαν αίμα. Έκπληκτος ένιωσα το ίδιο ακουμπώντας το δεξί μου πήχυ και πιο πάνω το βραχίονα. Ήμουν παντού ματωμένος; Έβγαλα τη μπλούζα μου. Παντού στο σώμα μου η ίδια αίσθηση. Αίμα παντού; Ήμουν βαριά τραυματισμένος; Μήπως και νεκρός; Μου ήρθε λιποθυμία. Επιτέλους ξύπνησα. Μες στο σκοτάδι, εστιάζω τη προσοχή μου στη δεξιά μου παλάμη. Διακρίνω κάποιες σκιές. Πρέπει να είναι αίμα. Να δεις που δεν ήταν μόνο όνειρο. Πρέπει να έχω γεμίσει παντού αίμα. Θυμάμαι διηγήσεις βαριά τραυματισμένων, που αντιλαμβάνονται πρώτα την κατάσταση τους σαν σε όνειρο. Ένας τρόμος, ο μεγαλύτερος που έχω νιώσει ποτέ με διαπερνά. Τελικά μάλλον ήρθε η στιγμή. Ή πέθανα ή πεθαίνω. Κάθε τι πια είναι ανώφελο. Μήπως να ξανακοιμηθώ; Μήπως έτσι το πέρασμα στον άλλο κόσμο, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, θα είναι ευκολότερο; Μες στη θανατερή μου μέθη ανοίγω μηχανικά το διακόπτη του φωτός. Και κοιτάζω με την άκρη του ματιού μου τη δεξιά μου παλάμη. Εκ πρώτης όψεως οι σκιές του υποτιθέμενου αίματος δεν φαίνονται. Παίρνω θάρρος και κοιτάζω καλύτερα. Απίστευτο… Αίμα δεν βλέπω πουθενά. Μόνο μέσα μου, εκεί που του αρμόζει, ελπίζω να βρίσκεται. Αρχικά ενθουσιάζομαι. Είμαι ζωντανός, είμαι υγιής. Είμαι υγιής; Μήπως από φόβο κοιμήθηκα και ονειρεύομαι ότι είμαι εντάξει; Δεν αντέχω άλλο. Δεν ξέρω τι μου συμβαίνει. Και κυρίως δεν βρίσκω πια ένα αδιαμφισβήτητο τρόπο διάκρισης ανάμεσα στον ύπνο και την εγρήγορση, τη ζωή και το θάνατο. Αδύναμος απ την όλη περιπέτεια, σηκώνομαι απ το κρεβάτι. Κάνω νευρικές βόλτες μες στο σπίτι. Επικαλούμαι όσες θείες δυνάμεις γνωρίζω, ευχαριστώντας τες για τη σωτηρία μου, μια σωτηρία από κάτι που ίσως δεν με απείλησε ποτέ. πραγματικά. Και βέβαια όλα αυτά και πάλι μόνο στην περίπτωση που δεν κοιμήθηκα από εξάντληση βουτηγμένος στο αίμα μου. Πίνω νερό. Πολύ νερό. Γιατί να έχω ανάγκη τόσο μεγάλη ποσότητα νερού; Να δεις ότι έχω χάσει πολύ αίμα. Αρχίζω και πολύ να κοιτάζομαι. Ξεγυμνώνομαι μπροστά στον καθρέφτη. Μες στο χτυποκάρδι μου βλέπω το σώμα μου ανέπαφο. Εγείρεται μέσα μου μπρος στη θέα του γυμνού και μια ρανίδα σεξουαλικότητας. Αυτό με χαροποιεί. Οι νεκροί δεν νομίζω να διεγείρονται. Την ίδια στιγμή χτυπά το τηλέφωνο. Με παίρνει εκείνη έντρομη, από ένα θρίλερ που είδε και τη συντάραξε. Αρχίζω να αισθάνομαι καλύτερα. Σαν να απορρόφησε ο τρόμος της τον τρόμο μου. Σαν να έπρεπε να ασχοληθώ με τον τρόμο ενός άλλου και να ξεχάσω τον δικό μου. Οι δυο τρόμοι γρήγορα μετατράπηκαν σε ένα συνονθύλευμα γλυκύτητας, απομακρύνοντας τουλάχιστον για κάποιο διάστημα το μοιραίο…

Advertisements

16 Comments

 1. πόσο ζωή δίνει τελικά κάθε μικρός θάνατος…

 2. Η συνειδητοποίηση των πραγματικών γεγονότων είναι μια σκληρή και επώδυνη διαδικασία.

 3. αν και μου έλειψε η η αίσθηση της όσφρησης, προσωπικά δεν θα μπορούσα παρά να προσπαθήσω να μυρίσω αυτό το πηχτό, δικό μου[;], υγρό, ήταν όντως ένα δυνατό όνειρο…
  νομίζω ότι οι περισσότεροι κάπως έτσι θα θέλαμε να μας προσεγγίσει, ως όνειρο, ως μια ενδιάμεση κατάσταση ύπνου-ξύπνιου, κάτι γαλήνιο, σαν να μας απιθώνει μαλακά μαλακά και πάλι μέσα σε μια μήτρα, αυτήν τη φορά της αιώνιας γης…

 4. lt ναι κάθε μικρός θάνατος μας προσφέρει μια μικρή ποσότητα ζωής
  taradela ναι, και γι αυτό την μαλακώνουμε ολισθαίνοντας στο φανταστικό
  Ζωή πολύ σημαντική η τελευταία σου παράγραφος, είναι νομίζω το επίκεντρο αλλά και η αφορμή του ονείρου μου

 5. …κι όμως τι έκανε το όνειρο πραγματικότητα;;; το μοίρασμα της οδύνης… μόνο τότε ξεπερνάμε το όνειρο και ζούμε…στο μοίρασμα είναι το κλειδί του παράξενου ονείρου (μας)…
  ευτυχώς…
  🙂

 6. σεμέλη ακριβώς, το μοίρασμα, η αμοιβαιότητα κάνει θαύματα

 7. Τουλάχιστον είχε αίσιο τέλος ο εφιάλτης σου!Ωραίες που είναι οι καθησυχαστικές φωνές!

 8. Έχω μια αδυναμία στα όνειρα, και ειδικά στα όνειρα- μέσα- στα- όνειρα.
  Μου άρεσε ιδιαίτερα αυτό το κείμενο.

 9. Λοιπόν επειδή μου κίνησες την περιέργεια και η γιαγια μου η σμυρνια δυστυχως δεν ζει έψαξα και σου βρήκα αυτά σε ονειροκρίτες .

  Αίμα: Αν δεις αίμα να τρέχει γρήγορα θα απολαύσεις ότι ποθεί και θα ακούσεις καλή είδηση, αν το αίμα είναι σάπιο και μολυσμένο σύντομα θα αρρωστήσεις. Αν κάνεις εμετό από αίμα καλό και κόκκινο θα αποκτήσεις περιουσία και κέρδη και αν είσαι παντρεμένη θα αποκτήσεις καλά παιδιά. Αν όμως το αίμα που κάνεις εμετό είναι άσχημο θα πάθεις μεγάλη καταστροφή. Αν το αίμα τρέχει από την μύτη σου το μυστικό σου το γνωρίζουν πολλοί. Αν σου αφαιρούν αίμα θα χάσεις πολλά. Αν ουρείς αίμα θα ξεφορτωθείς άτομο δυσάρεστο. Αν το αίμα είναι μαύρο διατρέχεις κίνδυνο ασθένειας ή ατυχήματος.

  Αίμα

  Ρούχα λεκιασμένα με αίμα στο όνειρο, είναι ένδειξη ότι εχθροί επιδιώκουν να ματαιώσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία που ανοίγεται μπροστά σας.
  Όποιος ονειρευτεί αίμα, θα πρέπει να φυλάγεται από παράξενες φιλίες.
  Αν δείτε αίμα να τρέχει από πληγή, θα πρέπει να περιμένετε σωματικούς πόνους και στενοχώρια. Επίσης, προμηνύονται κακές επιχει-ρήσεις από ατυχείς διαπραγματεύσεις και συμπράξεις.
  Αίμα στα χέρια σας, σημαίνει άμεση κακοτυχία, αν δεν προσέξετε τον εαυτό σας και τις υποθέσεις σας.

  Αίμα :Αν δείτε αίμα κόκκινο, σημαίνει κάτι το γρήγορο, είτε είδηση, είτε καλό. Αν το αίμα τρέχει κόκκινο και στην υγεία σας είσαστε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχίες μεγάλες και γρήγορη χαρμόσυνη είδηση σας περιμένει. Αν το αίμα που θα δείτε είναι πολύ κόκκινο και προέρχεται από άλλους, θα έχετε πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Θα γίνονται πιο σημαντικές όσο πιο πολύ είναι το αίμα. Αν πάλι τρέξει επάνω σας αίμα, θα πάρετε μεγάλη χαρά, πλούτη, και ευτυχία και εκπλήρωση των αισθηματικών σας επιθυμιών. Αν όμως η υγεία σας δεν είναι καλή και δείτε αίμα, τότε η υγεία σας θα χειροτερέψει. Αν δείτε αίμα μαύρο και βρώμικο ή αν το φτύνετε, σημαίνει αρρώστια. Αν δείτε να ουρείτε αίμα, τότε σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από κάτι το ανεπιθύμητο. Αν δείτε ότι χάνετε αίμα τότε θα εκπληρωθούν οι αισθηματικές σας επιθυμίες. Αν δείτε ότι βγαίνει αίμα από το στόμα σας, σας περιμένει μεγάλη αρρώστια. Αν δείτε ότι δίνετε αίμα σε κάποιον άλλο, σας περιμένει σύντομη ευτυχία. Αν το αίμα που θα δείτε είναι κάποιου ζώου που το σφάζουν και σας λερώσει και είσαστε άρρωστος, θα γίνετε γρήγορα καλά, αν είσαστε υγιής θα γίνετε πολύ δυνατός. Όταν κοπέλα δει αίμα από την περίοδο της, να περιμένει γάμο γρήγορα, αν είναι παντρεμένη την περιμένει μεγάλη χαρά.

  ΑΙΜΑ Αν δείτε αίμα κόκκινο, σημαίνει κάτι το γρήγορο, είτε είδηση, είτε καλό. Αν το αίμα τρέχει κόκκινο και στην υγεία σας είσαστε καλά, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε επιτυχίες μεγάλες και γρήγορη χαρμόσυνη είδηση σας περιμένει. Αν το αίμα που θα δείτε είναι πολύ κόκκινο και προέρχεται από άλλους, θα έχετε πολλές και σημαντικές επιτυχίες. Θα γίνονται πιο σημαντικές όσο πιο πολύ είναι το αίμα. Αν πάλι τρέξει επάνω σας αίμα, θα πάρετε μεγάλη χαρά, πλούτη, και ευτυχία και εκπλήρωση των αισθηματικών σας επιθυμιών. Αν όμως η υγεία σας δεν είναι καλή και δείτε αίμα, τότε η υγεία σας θα χειροτερέψει. Αν δείτε αίμα μαύρο και βρώμικο ή αν το φτύνετε, σημαίνει αρρώστια. Αν δείτε να ουρείτε αίμα, τότε σημαίνει ότι απαλλάσσεστε από κάτι το ανεπιθύμητο. Αν δείτε ότι χάνετε αίμα τότε θα εκπληρωθούν οι αισθηματικές σας επιθυμίες. Αν δείτε ότι βγαίνει αίμα από το στόμα σας, σας περιμένει μεγάλη αρρώστια. Αν δείτε ότι δίνετε αίμα σε κάποιον άλλο, σας περιμένει σύντομη ευτυχία. Αν το αίμα που θα δείτε είναι κάποιου ζώου που το σφάζουν και σας λερώσει και είσαστε άρρωστος, θα γίνετε γρήγορα καλά, αν είσαστε υγιής θα γίνετε πολύ δυνατός. Όταν κοπέλα δει αίμα από την περίοδο της, να περιμένει γάμο γρήγορα, αν είναι παντρεμένη την περιμένει μεγάλη χαρά.

 10. Καλά Padr υποκλίνομαι μπρος στην ονειροκριτική σου εμβρίθεια και ευχαριστούμε όλοι για την πλούσια ενημέρωση.
  3pd και μένα μ αρέσουν πάρα πολύ τα όνειρα μες στα όνειρα
  gitsaki ναι happy end και πάλι happy end!!!

 11. Έχω μείνει να διαβάζω τον ονειροκρίτη… αλλά και το αίμα δείχνει ότι είμαστε ζωντανοί.. δεν ξέρω εμένα αυτό που μου έβγαλε το κείμενό σου είναι μια συναίσθηση του γήινου της ύπαρξής μας.. αίμα, φόβος, θάνατος, σεξουαλικότητα που σβήνει κάπως από την πνευματικότητα της ύπαρξής μας -είναι τυχαίο ότι ξεκινάς με ένα όνειρο και τελειώνεις με τη γλυκύτητα;;

 12. η/χτ πραγματικά περιέχει πολύ τον φόβο της προσωρινότητας μας αλλά και τη μοναδική λύση που είναι ο έρωτας

 13. στις ξάγρυπνες νύχτες που περνάμε οι περισσότεροι τις τελευταίες μέρες -κυρίως λόγω καύσωνα…- η πραγματικότητα μπλέκεται τόσο πολύ με τα όνειρα, που πραγματικά Μάρκο νομίζω πως -όπως κ εσύ- ονειροβατούμε ανάμεσα σε συνειδητό και ονειρικό! ωραίες παρενέργειες, αυτές της ζέστης!

 14. ναι mata να ονειροβατείς στα όρια είναι πολύ όμορφο

 15. Γειάσου και πάλι Markos!!!…(τώρα προσπαθώ να κόψω τον πλυθηντικό) είδες;; αφού το ζήτησες είπα να το προσπαθήσω…ωραίο το ποστάκι με το όνειρό σου…και γώ έχω δεί παράξενα όνειρα πολλές φορές…οι ψυχολογία λέει σε μιά θεωρία της για τα όνειρα..ότι τα όνειρα έχουν πρώτον)σχέση με αυτά που έχουμε ζήσει παλιά ή καινούρια…ακόμη και με αυτά που έχουμε κάνει όλη τη μέρα…(που είναι μικρά κομματάκια που συνδέονται μέσα στο υποσυνείδητό μας και σχηματίζουν τα όνειρα) τα οποία και βλέπουμε τη νύχτα…και δέυτερον)έχουν σχέση με διάφορα συναισθήματα που έχουμε…που νιώθουμε…και που ‘περνούν’ και αυτά στο υποσυνείδητο και μεταφράζονται σε όνειρο-α…(π.χ κατι που μας φοβίζει,κάτι που φοβόμαστε ότι θα μας συμβεί,κάτι που θα θέλαμε να γίνει,κάτι που θα θέλαμε να έχουμε,κάτι που μας ‘ενοχλεί’ μας πονά….κτλ,κτλ….)αυτή είναι η θεωρία της ψυχολογίας για τα όνειρα…πιστέυω ότι τα όνειρα έχουν σχέση με το βαθύτερο εαυτό μας και εκφράζουν άγνωστες και σκοτεινές πτυχές του ψυχκού μας κόσμου και της ψυχοσύνθεσής μας…το να τα εξηγούμε ή να προσπαθούμε να τα εξηγήσουμε είναι σαν ένα συναρπαστικό ταξίδι και μιά πολύ βαθία αναζήτηση εκ βαθέων…στην άγνωστη αλλά όμως πανέμορφη και μυστήρια χώρα που λέγεται-‘ανθρωπινη ψυχοσύνθεση’…και είναι όντως πολύ συναρπαστικό το ταξίδι σ αυτή τη….χώρα..Με αγάπη,Ηλιαχτίδα.

 16. οπότε περιμένω κάποιο όνειρο σου προς δημοσίευση


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: