Παράκαμψη πλοήγησης

klimt1.jpg 

 

Κανείς δεν τολμούσε να διανοηθεί να παραβιάσει τον νόμο του τέλους. Ο Ρογήρος καθώς ήξερε ότι του απέμεναν λίγες μόνο ακόμη μέρες, ανέτρεξε στο παρελθόν, επιχειρώντας μια ανασκόπηση της ζωής του.

Και θυμήθηκε τότε εκείνη τη  Τρίτη στο “lend me your eyes”, τη live εμφάνιση των Dreuzen Huffman. Μήπως επρόκειτο για την κορυφαία μέρα της ζωής του; Οι νότες των κομματιών τους κινούσαν τις φλέβες του, αποσπώντας τις από το καθαυτό έργο τους.

Δίπλα του τρεις κοπέλες, η μια γελούσε ακατάπαυστα, η δεύτερη έδινε φιλιά στον αέρα κι η τρίτη εξέπνεε δακτυλίους καπνού, τους οποίους μόλις φυσούσε ο Ρογήρος γίνονταν ένα πελώριο κρεβάτι με ζωντανά σκαλίσματα εραστών ορκισμένων στην αγαμία, αέναα αυνανιζόμενων, των οποίων το σπέρμα γινόταν πάχνη που επικάθητο πάνω στις λεπτές αζαλέες στον κήπο της Ερμιόνης, στη Δυτική Νορμανδία, ένα κήπο σχεδιασμένο από ένα έμπορο χαλιών, οι άκρες των οποίων θύμιζαν τα κοτσιδάκια της Μαριλίν, της ερωμένης του Ρισελιέ, τον οποίο πεοθήλασε δεκάκις τη νύχτα πριν την τελική του επίθεση στη Λαροσέλ κατά της Μαρίας των Μεδίκων.

Ο Ρογήρος ήταν σχεδόν είκοσι. Το τέλος του ήταν ακόμη πολύ μακριά. Ένοιωθε ακόμη νικητής, ήρωας, επικεφαλής ενός στρατού εαυτών, ο καθένας από τους οποίους είχε μια μοναδική ικανότητα. Ρίσκαρε τα πάντα. Βυθιζόταν στις ουσίες χωρίς να κατατρύχεται από αυτές. Έπλεε στην αιθυλική αλκοόλη, σαν σε αφρόλουτρο από δυσανάγνωστα γράμματα.

Εκείνη τη μέρα μπήκε στο “lend me your eyes” μια κοπέλα με μακριά σπαστά μαλλιά. Τόσο πολύ την εντυπωσίασαν τα μαλλιά της που δεν πρόσεξε το πρόσωπο της, ούτε τα μάτια της που τον καλούσαν. Κάθισε στο διπλανό τραπέζι και παρήγγειλε ένα τζιν. Η κίνηση των ποδιών της ήταν πολύ νευρική. Όχι δεν ήταν νευρική, ήταν απλά ρυθμική. Ταυτόχρονα σφύριζε το “crazy dolls are dull”. Πάνω στο ρεφρέν, μετά από ένα τίναγμα που διαπέρασε όλο το κορμί της σωριάστηκε κάτω. Εκείνος έτρεξε να τη βοηθήσει. Ήταν όμως πολύ σκοτεινά. Δεν μπορούσε να διακρίνει τη μορφή της. Ήταν μόνοι τους σε μια πελώρια αμμουδιά. Τη συνέφερε και την έφερε μέχρι εκεί; Δεν μπορούσε να θυμηθεί. Στο βάθος του ορίζοντα μια σειρά από κωνικά ρομπότ, βάδιζαν επί της θαλάσσης ως αναγεννημένοι Χριστοί. Τα μισά απ’ αυτά έβγαζαν μια μελωδία σαν χορωδία ευνούχων. Και τα άλλα μισά έψαχναν το κύριο μέρος: 

sunshine in the street /

of my yellow awe /

and the mothers of my owl /

kill each other /

in my wealthy bowl 

Σκέφτηκε τότε να τη φιλήσει. Πότε άλλοτε θα έβρισκε μια τόσο ρομαντική ατμόσφαιρα; Αλλά πώς θα τολμούσε κάτι τέτοιο εφόσον δεν είχε καταφέρει ακόμη να δει το πρόσωπο της; Το δίλημμα του σταμάτησε να τον απασχολεί γιατί εκείνη σηκώθηκε έξαφνα και χάθηκε μες στη θάλασσα.

Ο Ρογήρος έτρεξε ξοπίσω της παλεύοντας με τα κύματα, ώσπου χώθηκε μες στον στίχο:

 Liquid nightmare /

Forky love of my soul

του “Besides”, που τραγουδούσαν οι Dreuzen,

κουνώντας ρυθμικά το κορμί του.

Οι τρεις κοπέλες δίπλα του ήταν αποχαυνωμένες από το μαύρο. Εκείνος βλέπει τα πόδια του να γίνονται δυο φλόγες που ενώθηκαν στο κορμί του σε μια φλόγα που καταβρόχθιζε το κεφάλι του.

Και τότε άρχισε να νοιώθει τις σκέψεις του να διαλύονται, τη θλίψη του να παρέρχεται, την ύπαρξη του να σβήνει και να ξεμακραίνει, παίρνοντας μαζί της τις μελλοντικές του έννοιες. Δεν θα έφτανε ποτέ τα 25, όπως καθόριζε ρητά ο νόμος. Ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας πέθαινε μέσα στο πρώτο λεπτό του 26ου έτους του, μέσω ενός αποχαυνωτικού δηλητηρίου, βασισμένου στο υδροκυάνιο, το lsd και τη μορφίνη, που διαχεόταν με εκπληκτική ταχύτητα μέσα στα αιμοφόρα αγγεία του, με την ενεργοποίηση ενός τσιπ που περιείχε την ακριβή ημερομηνία και ώρα της γέννησης του και εισαγόταν στην ίδια την καρδιά. Οποιαδήποτε απόπειρα επέμβασης πάνω του κατέστρεφε την καρδιά και επέφερε ακόμη πιο πρόωρα τον θάνατο.  Εκείνος όμως θα πέθαινε πολύ πιο πριν, πάνω στον κολοφώνα της δόξας του, επικεφαλής όλων των εαυτών του, γελοιοποιώντας το θάνατο που ήλπιζε ότι θα τον νικήσει.

 

Copyright by Markos-the-Gnostic

Advertisements

13 Comments

 1. Το χτες αναμεμειγμενο με το αυριο εξαισια, η ιστορια με το φουτουριστικο σκηνικο. Η μουσική με τον κοσμο των ουσιων περιτεχνα σκιαγραφημενη. Η απογνωση κατω απο την φευδαισθηση μιας ελπιδας. Με παρεσυρε το γραψιμο σου… 🙂

 2. Wow!!!
  What’s in a man’s mind?
  Ειναι ότι σκέφηκα εντελώς αυθόρμητα..
  Την καλημέρα μου

 3. equil χαίρομαι που σου άρεσε
  αλήτισσα άσε το τι μπορείς να βρες εκεί μέσα. αλλά εκεί που τρελαίνομαι είναι με το τι συναντάς in a woman’s mind. εκεί παραδίδω τα όπλα… καλημέρα σου

 4. χα χα ασόρτι με κάτι φονικά όπλα που σχολίαζα μόλις τώρα..
  Ελπίζω να μην παρανόησες πραγματικά θαύμασα τα όρια της φαντασίας σου..Μου δημιούργησες μια απορία στο σχόλιο σου..θα με βοηθήσεις?

 5. αλήτισσα χαίρομαι πολύ όταν ανταλλάσουμε τα κείμενα μας και ειδικά στην περίπτωση μας υπάρχει αλληλοευχαρίστηση. δεν παρανόησα και δεν παρεξήγησα τίποτα. επίσης εννοούσα το τι μπορείς να βρεις in a man’s mind. είναι πολύ ωραία η διαφορά των φύλων και η αλληλοέκπληξη από αυτή τη διαφορά. άλλωστε πάντα ελκυόμαστε από αυτό που δεν έχουμε βασιζόμενοι όμως σε αυτό που από κοινού έχουμε…

 6. Κι άλλη απορία, στο σχόλιο σου στο δικό μου μπλογκ..
  Η αλληλοευχαρίστηση δεδομένη..
  Την καλησπερα μου..

 7. » ο θάνατος θυμίζει στους αφηρημένους πως η ζωή τελειώνει κάποτε»…. Οσο για τις ουσιες-δεκανικια που καταναλώνουν απληστα τα προσωπα της ιστορίας σου, για μενα ο νους είναι το καλυτερο διεγεστικο/κατασταλτικό ή ψευδαισθησιογόνο.Αποοδειξη η ίδια η ιστορία σου!

 8. αλήτισσα η απορία σου ελπίζω να επιλύθηκε
  aub «… και ο έρωτας αποκρούει και ξορκίζει τον θάνατο ποτίζοντας με μια γλυκειά λησμοσύνη ή και αφηρημάδα»
  για τις ουσίες συμφωνώ απολύτως εξ ιδίας πείρας

 9. Ναι,
  ευχαριστω πολύ..

 10. Τα όνειρα εξ-ουσια-ζουν.
  Ονειρικόν.

 11. padr η φαντασία στην εξουσία

 12. Από τα πιο δυνατά σου κείμενα…
  Τι να συμπληρώσω και τι να πω…
  λίγες μέρες απομονώθηκα, αλλά ανταμοίφθηκα τελικά..όνειρική συνειρμική γραφή…
  υπέροχος ο Νόμος του Τέλους…

 13. τελικά ζωή έχουμε επικοινωνία χορδών, σ ευχαριστώ πολύ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: