Παράκαμψη πλοήγησης

 

 

          Γεια χαρά. Τι ευχάριστη έκπληξη. Νόμιζα ότι είχες πεθάνει.

          Γεια. Γνωριζόμαστε;

          Ο Ερρίκος δεν είσαι;

          Ναι εσύ;

          Εγώ είμαι ο Γουλιέλμος…

 

Ο Γουλιέλμος εργαζόταν στην Υπηρεσία Ασυλοποίησης Κυνών. Περνούσε σε μια βάση δεδομένων τα στοιχεία των σκύλων που έφερναν οι μπόγιες. Εκτός από τα βασικά στοιχεία, δηλ. ημερομηνία γεννήσεως, ύψος, βάρος, ονόματα γονέων, όνομα συζύγου, συμπλήρωνε και ένα πολύ αμφιλεγόμενο πεδίο, τη λεγόμενη θανατότητα. Επρόκειτο για ένα πεδίο πολλαπλών επιλογών που περιέγραφαν μεθόδους θανάτωσης των άτυχων ζώων: υδροκυάνιο, χλωροφόρμιο, μονοξείδιο, αργός απαγχονισμός, απότομος απαγχονισμός, πρόκληση αενάου διάρροιας, αποκεφαλισμός, ημιαποκεφαλισμός, πρόκληση προστάτη, κοπή ενός ποδός, κοπή δυο ποδών, κοπή τριών ποδών, κοπή τεσσάρων ποδών, επιβεβλημένοι συνεχόμενοι αυνανισμοί και η σχεδίαση παρέμενε ανοιχτή και για όποιο νέο τρόπο ήθελε προκύψει. Μετά από τη συμπλήρωση του πεδίου της θανατότητας, ο Γουλιέλμος έφτανε σε ένα πεδίο που ενώπιον του πάντοτε κόμπιαζε από συγκίνηση, το πεδίο της διεύθυνσης του σκύλου. Έβαζε πάντοτε εκεί μια παύλα και τον έπιαναν τα κλάματα, καθώς ταυτιζόταν συναισθηματικά με τη μοίρα του άστεγου σκύλου.

            Η Μόϊρα, η γυναίκα του Γουλιέλμου, δεν είχε ίχνος αισθητικής αντίληψης. «Πάλι σα σκυλί βάφτηκες», ήταν η μόνιμη επωδός του Γουλιέλμου λίγο πριν τη νυχτερινή τους έξοδο. Μια απ’ αυτές τις νύχτες ήταν καλεσμένοι στη δεξίωση που έκανε, στο πλαίσιο της ημέρας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο πρεσβευτής του Σουδάν, και τότε, για πρώτη φορά στη ζωή της, η Μόϊρα βγήκε εντελώς άβαφη.

            Ο Γουλιέλμος ήταν καταφανώς διεγερμένος από το καθαρό απαλό της πρόσωπο και τα ροδαλά της στήθη, τα οποία, αν και στριμώχνονταν προσπαθώντας να ξεπροβάλουν, τελικά παρέμεναν ερμητικά κλειστά μέσα σε μια φωλιά, της οποίας το κλειδί θα αποκτούσε ο ικανότερος από τους αναζητητές. Θα ήταν άραγε αυτός; Το ευχόταν αλλά από την άλλη προσπαθούσε να είναι αμερόληπτος και αντικειμενικός. Τα στήθη της Μόϊρας θα δίνονταν στον καλύτερο.

            Στον πίνακα της νυκτερινής περιπολίας του Ρέμπραντ, όπου όλοι απορροφούνται από τις ριζικά ανόμοιες εκφράσεις των προσώπων, το μυστικό όλο βρίσκεται στο απορημένο βλέμμα ενός κοριτσιού που κοιτά προς μια άσχετη κατεύθυνση, προς τα δεξιά. Ακολουθώντας το βλέμμα του, φτάνουμε στο προαύλιο ενός πύργου. Ο πύργος έχει τη δομή των Καθεδρικών του 13ου αιώνα, σαν αυτόν της Ρουέν ή της Ρενς. Στη δεξιά πλευρά, κάτω από τις επάλξεις της οροφής, αχνοφαίνεται ένα δώμα κάτω από το φως κεριών που ζουν τις τελευταίες τους στιγμές. Και μέσα εκεί, πάνω σ’ ένα φαρδύ σιδερένιο κρεβάτι με λευκά λινά σκεπάσματα, είναι ξαπλωμένη η Μόϊρα. Κάτω στο προαύλιο έχουν μαζευτεί οι υποψήφιοι μνηστήρες της. Είναι έτοιμοι για ένα αγώνα τοξοβολίας, μόνο που πουθενά δεν έχει οριστεί ο στόχος. Κι ενώ, ως γνωστόν, οι αγώνες αυτοί διεξάγονται συνήθως μέσα σε άπλετο φως, το δείλι έχει ήδη ξεκινήσει και οι τοξοβόλοι παραπατάνε ακανόνιστα από δω κι από κει σαν αόμματοι τυφλοπόντικες ή μάλλον σαν νυχτερίδες που αποφεύγουν την τελευταία στιγμή η μια την άλλη, στρεφόμενες ξαφνικά κατά 90 μοίρες. Ο καθένας κρατά από ένα τόξο και μια δεσμίδα βέλη, χωρίς όμως να δείχνουν και μεγάλη διάθεση να τα χρησιμοποιήσουν. Μετά από λίγη ώρα η πλήρης απουσία φωτός και η ανυπαρξία του στόχου μετατρέπουν τη σκηνή σε παρωδία. Το μόνο φως που αχνοφέγγει είναι αυτό του δώματος. Η Μόϊρα περιμένει αλλά δεν αφήνει και ανεκμετάλλευτο το χρόνο της. Με το ένα της χέρι χαϊδεύει τα στήθη της, ενώ με το άλλο ψηλαφίζει απαλά την περιοχή ανάμεσα στα πόδια της. Η ένταση της μεγαλώνει εκθετικά, ζητώντας απεγνωσμένα έναν εραστή. Και τότε ένα αντικείμενο σαν βέλος εκσφενδονίζεται με ορμή προς το δώμα. Στη βάση του είναι χαραγμένο ένα όνομα: Ερρίκος.

            Στη δεξίωση κυριαρχούσε η χλιδή και ταυτόχρονα ήταν διάχυτη μια συναισθηματική ανορεξία. Ο Γουλιέλμος περιέφερε με περηφάνεια τη Μόϊρα, σαν να ήθελε να επιδείξει τη ράτσα της. Σε μια στιγμή τον κάλεσε ο πρέσβυς κοντά του και του ζήτησε να του περιγράψει επακριβώς τις μεθόδους θανατότητας. Είχε το μυαλό του στο Νταρφούρ, όπου κάποιες από αυτές τις μεθόδους ίσως να αποδεικνύονταν ιδιαίτερα χρήσιμες. Υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναζητούσε τρόπους που να αντισταθμίζουν την αδυσώπητη πράξη της θανάτωσης. Σκεφτόταν γι’ αυτό μια βία τόσο έντεχνη, ώστε ακόμη και αυτός που την υφίσταται, να μετατοπίζεται από τη θέση του θύματος στη θέση του παρατηρητή, που παρακολουθεί με αδιάπτωτο ενδιαφέρον τα τεκταινόμενα.

            Όσο ο Γουλιέλμος περιέγραφε τις μεθόδους θανατότητας στον πρέσβυ, η Μόϊρα γνωρίστηκε με κάποιον από τους παρευρισκόμενους. Ο Ερρίκος, έτσι τον έλεγαν, της ζήτησε αμέσως να κάνουν έρωτα, κι εκείνη του απάντησε πως ήταν αναπόφευκτο. Ζήτησε ο Ερρίκος από τον πρέσβυ να χρησιμοποιήσει μια απ’ τις κρεβατοκάμαρες του υπερώου. Σε λίγο βρέθηκαν οι δυο τους στο φαρδύ σιδερένιο κρεβάτι με τα λευκά λινά σκεπάσματα, εκείνη ξαπλωμένη, κι εκείνος, αγρίμι καθισμένο στα τέσσερα, άρχισε να της αναπτύσσει τις φιλοσοφικές πλευρές του έρωτα, να της μιλά για γνωσιολογικά μοντέλα και οντολογικές ταυτότητες, καταλήγοντας ότι η φιλοσοφία δηλαδή ο έρωτας είναι σπουδή θανάτου και το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν να πεθάνει με ηδονή. Τότε εκείνη, πήρε στα χέρια της το ανασηκωμένο πέος του, θηριώδες από τη διέγερση και όχι μόνο και το τοποθέτησε με ορμή μέσα της. Αμέσως το ένοιωσε σαν δικό της εξάρτημα, σαν ένα ξίφος που το έμπηγε με ορμή στον εραστή της, μέχρι που του έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Ο Ερρίκος έπεσε αναίσθητος από ηδονή.

            Η Μόϊρα τρομαγμένη ντύθηκε και κατέβηκε στο ισόγειο. Η δεξίωση είχε τελειώσει προ πολλού. Ο Γουλιέλμος καθόταν μόνος του, ενώ ο πρέσβυς είχε πάει για ύπνο. Συνειδητοποίησε από το ύφος της γυναίκας του ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ανέβηκε στην κρεβατοκάμαρα. Εκεί, στο μεγάλο κρεβάτι, κάποιος κείτονταν ασάλευτος. Δυο πράγματα τράβηξαν την προσοχή του, το απορημένο ύφος του και το ακόμη διεγερμένο πέος του σε πλήρη αντίθεση με τη συνολική χαλαρότητα.

            Λίγο αργότερα έμαθε από τη Μόϊρα ότι τον έλεγαν Ερρίκο, κι ότι τον σκότωσε εκείνη κάνοντας του έρωτα, ακολουθώντας με ευλάβεια το επίμονο αίτημα του. Ο Γουλιέλμος ήταν έτοιμος να εκραγεί από μια εσωτερική αναταραχή σύγκρουσης προτεραιοτήτων, της θλίψης του μπροστά σ’ ένα θάνατο και του θυμού από την απιστία εις βάρος του. Όσο περνούσε ο χρόνος, η λύπη του για τον Ερρίκο έδινε τη θέση της στην οργή του για τη Μόϊρα.

            Το επόμενο πρωί βρέθηκε προ εκπλήξεως. Ο Ερρίκος ήταν και πάλι μπροστά του, σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό.

 

          Γεια χαρά. Τι ευχάριστη έκπληξη. Νόμιζα ότι είχες πεθάνει.

          Γεια. Γνωριζόμαστε;

          Ο Ερρίκος δεν είσαι;

          Ναι εσύ;

          Εγώ είμαι ο Γουλιέλμος… Πού να με θυμάσαι. Τη γυναίκα μου γνώρισες, τη Μόϊρα, κι όχι μόνο τη γνώρισες, αλλά τη γάμησες κιόλας σ’ εκείνη τη γαμημένη τη δεξίωση. Ώστε ζεις τελικά…

 

      Ο Ερρίκος πρόλαβε να ψελλίσει κάποιες φιλοσοφίες για τον έρωτα και τη γνώση, μέχρι που έπεσε νεκρός από ένα οξύ χτύπημα στο σβέρκο που του κατάφερε με απίστευτη ορμή ο Γουλιέλμος. Το σιδερένιο ραβδί, βασικό εξάρτημα του μπόγια, τον χτύπησε θανάσιμα. Η ζωή του Ερρίκου είχε απλά πάρει μια μικρή παράταση.

      Και τώρα είχε μπροστά του το δυσκολότερο καθήκον, να αποτελειώσει τη Μόϊρα. Ο Ερρίκος του, γερό ζωντανό με μεγάλο παράστημα και πυκνό καστανό τρίχωμα, ήταν από τους αγαπημένους του κι όμως το κατάφερε. Για την Μόϊρα όμως αισθανόταν απόλυτη αδυναμία να το κάνει. Όλη αυτή η λεπτομερής φαντασίωση και η αφόρητη ζήλια που προκάλεσε επί τούτου στον εαυτό του δεν ολοκλήρωσαν το εγχείρημα.

      Η μοίρα του ήταν προδιαγεγραμμένη. Θα άφηνε τελικά τη Μόϊρα να ζήσει, κι εκείνος θα έχανε δια παντός τη δουλειά του. Μια επιτυχημένη καριέρα στην Υπηρεσία Ασυλοποίησης Κυνών είχε μόλις τελειώσει.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright by Markos-the-Gnostic

 

 

 

8 Comments

 1. Επικίνδυνο να βγάζεις τα απωθημένα σου σε αθώες ψυχές… κι ωστόσο ίσως αναπόφευκτο..

 2. πω,πω,πω! Δηλαδή ο μηχανογραφος φαντασιωνόταν σεναρια ερωτικής ρίζας, για να σκοτώνει χωρις ενοχές τα σύσμοιρα σκυλακια; καλά, σου παονέμω το βραβείο πρωτοτυπίας.(μεχρι αν κοιταξω τα κοιταπια μου μήπως εχει ξαναγραφτει παρόμοιο κυνοθρίλερ! :)))))) Χαίρε βρε, με καλπάζουσα φαντασία sempre.

 3. sourgeal ε εντάξει μια τρελλή ιστορία είναι, ελπίζω να μην έχει ποτέ αντιστοίχιση με καμία πραγματικότητα

  aub σ ευχαριστώ για το βραβείο, όντως πολύ μηχανορράφος ο μηχανογράφος

 4. Φαντασία οργιάζουσα..:))
  Δεν παίζεσαι, marko!

 5. άστα weirdo
  δύσκολη κατάσταση

 6. Ίσως πρέπει να το διαβάσω και ξεκούραστη…
  Πάντως εσύ, αυτό να διαβάσεις στην εκδήλωση 😉

 7. γιατί; είναι λες κατάλληλο;
  ή δεν το κατάλαβες ούτε εσύ;

 8. Τώρα μάλιστα! Πολύ καλό. Εγκρίνεται!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: